Vermoeide-vrouw-stress-burn-out-pikir-coaching

De weg naar mezelf!

Zelfmanagement, gezond egoïsme

Na een jarenlange carrière in de internationale sales & marketing, was mijn lichaam op! Ik was in een neerwaartse spiraal gesukkeld, waar ik niet uit geraakte. Alles wat ik ondernam, liep op een sisser af, kreeg ik niet afgewerkt. Ik maakte fouten die ik normaal gezien nooit zou maken, vergat constant dingen, was constant geïrriteerd, liep op mijn tenen, begon te huilen bij elke gelegenheid, … Bovendien was ik uitgeput, lusteloos, ongeïnteresseerd in alles.
Eerst wilde ik de signalen die mijn lichaam uitstraalde niet zien, tot mijn lichaam zelf aan de noodrem trok en ik door een epilepsieaanval geveld werd.
Weet jij eigenlijk wat de signalen zijn van stress en burn-out?

Het was niet vijf voor twaalf, maar eigenlijk al kwart na twaalf.
Ik moest actie ondernemen, en dat deed ik!

Hoe ondernam ik actie?

Ik kwam in contact met iemand waarmee ik een onmiddellijke klik had. Rapport noemt dit ook in het vakjargon. Samen met die persoon begon ik aan mijn herstel dat zich in principe baseerde op 3 pijlers, mijn lichamelijke conditie, mijn voedingspatroon en mijn emotionele conditie. Samen gingen we aan de slag en geloof mij, het was hard werken.
Wat kan je verwachten?
Het is niet makkelijk om dingen die je op een bepaalde manier hebt aangeleerd, om te buigen naar een andere manier van aanpakken. Terug energie opbouwen was de moeilijkste, terug zin krijgen in dingen.
Positief denken gebeurt niet in 1, 2, 3;
Maar het kan! Zeer zeker!

Sindsdien kijk ik anders naar het leven!

Deze nieuwe levensvisie maakt dat meer en meer mensen met problemen en stressklachten mij aanspreken om te vragen hoe ik uit mijn dal ben geklommen. Hen wil ik graag verantwoord verder helpen!
Waarom coaching?

Het besef dat “coachen van mensen” een grote verantwoordelijkheid is, en ik de tools en kennis van het coachen nooit gestudeerd heb, deed mij besluiten de cursussen Life Coach en Stress- & Burn-out Coach te volgen, alsook de cursus Praktische Psychologie.
Mijn doel is om mij meer en meer te gaan toeleggen op stress en burn-out gerichte coaching, alsook verslavingsproblematiek naar individuen toe.
Ik wil mensen helpen hulp zoeken.

In een volgend stadium wil ik er toe komen om ook op bedrijfsniveau, samen met organisaties en managers stressklachten te (h)erkennen en de werknemers helpen beter om te gaan met werkdruk, want het aantal werknemers met spannings- en stressklachten, alsook de verslavingsproblematiek binnen de bedrijven neemt alsmaar toe naarmate de stress ook toeneemt.
Het onderwerp is nog steeds moeilijk bespreekbaar en/of behandelbaar op persoonlijk vlak noch op professioneel vlak, laat staan dat er al preventief naar gewerkt wordt. Bedrijven; Maak het verschil!

De zoektocht naar het erkennen van Stress en Burn-out en het vinden van hulp was niet gemakkelijk en moeilijk bespreekbaar, en net daar wil ik een verschil maken!

Pikir Coaching kruip in je pen

Gerelateerde berichten

Plaats een antwoord